Är det där du med handen på min axel / Snälla säg någonting nu / Fyll min mun med din / Fyll min tid med någonting



TRETTIONDE JANUARI, 21:16
Jag har glömt vad jag en gång drömde om.


INDIEN

I tisdags landade jag på svensk mark igen. Efter att ha varit på resande fot och bott i en resväska lite mer än två veckors tid så var det riktigt skönt att komma hem. Det var inte vardagen och alla bekvämligheter som jag längtade mest efter. Jag förvånades över hur mycket jag saknade en del personer och insåg hur många jag behöver vid min sida. Eftersom jag firade min nittonde födelsedag i luften på vägen hem så välkommnades jag med ett kalas och små paket. Men ingen present var nog så fin som att få träffa mina kära igen.

Resan var helt underbar och jag är tacksam över att jag fått uppleva en annan kultur så nära inpå. Jag trodde att jag var väl förberedd på Indien men märkte direkt när jag klev ut från flygplatsen att man inte kan vara förberedd på en så pass stor kulturkrock. Resan går helt enkelt inte att värdigt förklara i ord, så jag tänker inte ens försöka.













HEJDÅ

Inatt sätter jag mig på ett sånt där flygplan och far iväg långt långt bort, till Indien. Där stannar jag i värmen i sisådär två veckor. Mina nerver leker med mig och aldrig trodde jag att jag skulle vara såhär nervös. Det är ungefär tre år sedan som jag pratade om den här resan för första gången. Som jag har längtat.

Den senaste tiden nu under jullovet har jag ägnat mig åt att bara förbereda mig och träffa alla de jag kommer sakna. Två veckor är lång tid för mig. Hoppas att allt kommer flyta på som vanligt här hemma under tiden. Hos mig blir det nog allt annat än vanligt. Hejdå! och föresten så dyker min års sammanfattning av år 2009 upp här när jag har kommit hem för jag har inte haft tid för det ännu.

Vinterlandskap

Dagarna efter julafton bestod mest av att vila upp mig, umgås med vänner och se en eller annan film. Men jag har även varit ute en hel del och ägnat mig åt vinteraktiviteter eftersom marken är täckt av ett tjockt lager snö. Jag minns inte senast det var så här mycket vinter ute. Jag älskar det; skridskor, pulka och allt sånt där som man gjorde som liten (och som jag fortfarande gör).


Juletider

Dagen före julafton hade jag fasligt mycket att stå i, men som tur var så var det bara mysiga sysslor. Ungefär såhär såg dagen ut:

När mörkret fallit och jag var klar med det mesta så kom min vän Anna hit för att övernatta till julaftonsmorgonen. Liksom varje kväll dan' före dopparedan' så dukade vi fint och åt julgröt. Trots att jag egentligen inte är så förtjust i gröt så äter jag det en gång varje år. Det är ju en så mysig tradition.

På självaste julafton fick jag fin besök av en pojke i skjorta. Han hade med sig en julpuss till mig.

Efter att klockan slagit fyra och jag råkat sova mig igenom hela kalle anka så var det dags för den efterlängtade julmaten. Gud vad vi åt och skrattade. Jag vet inte vilket vi fick mest ont i magen av.

Sedan kom tomten på besök och minstingen i familjen stirrade med stora fundersamma ögon. (kanske var tomten misstänkt lik mig) Paket öppnades och flera tack delades ut.

Så fick även julafton år 2009 sitt slut. Det blev en fin jul i år igen konstaterade jag när jag satt ihopkrupen i soffan med min nya bok och klockan slog tolv.

RSS 2.0